Biografia

Minusta

Olen klassinen pianisti, säveltäjä, pedagogi sekä urkuri. Asun Tuusulassa ja toimin pääasiassa eteläisessä Suomessa. Minulta on mahdollista tilata esiintymisiä, sävellyksiä ja sovituksia sekä pianonsoiton ja säveltämisen opetusta (myös etänä!)   

Visionani on tuoda korkeatasoinen klassinen musiikki lähelle ihmisten arkea ja juhlaa. Tahdon huomioida kaikki asiakkaat lämmöllä ja yksilöllisesti. Koen musiikin lahjan minulle ylhäältä annettuna kutsumuksena ja tehtävänäni on palvella osaamisellani muita. Teen musiikkia sydämellä ja ammattitaidolla.

Opintoni

Opiskelin Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa vuosina 2016-2022 valmistuen musiikin maisteriksi keväällä 2022. Soitin pianon A-tutkintoon kuuluvan maisterikonsertin maaliskuussa 2022. Sibelius-Akatemian aikana piano-opettajinani toimivat Elisa Järvi, Antti Hotti, Irina Zahharenkova ja Risto-Matti Marin. Urkujensoiton B-tutkinnon soitin keväällä 2019 Olli Porthanin johdolla. Sain sävellyksen yksilötunteja Lauri Kilpiöltä kahden lukuvuoden ajan vuosina 2018-2020. Sibelius-Akatemian opettajien lisäksi olen saanut arvokasta oppia myös eri mestarikursseilta, joista merkittävimpinä mainittakoon Liisa Pohjolan pianokurssit Pyynikin Pianopäivillä, useiden ulkomaisten opettajien kurssit Sibelius-Akatemiassa (mm. Geoffrey Burleson, David Breitman, HieYon Choi), Tuija Hakkilan fortepianoseminaari ja Heikki Pellisen lied-kurssit Iin Lauluviikoilla. Olen saanut kaikilta opettajiltani arvokkaita eväitä tulevaan. Haluankin kiittää kaikkia opettajiani!

Piano ja urut

Piano-ohjelmistoni on monipuolinen ja pitää sisällään musiikkia barokista 2020-luvulle asti. Työstän myös jatkuvasti uutta ohjelmistoa. Erityisesti romantiikan ajan pianomusiikki ja nykymusiikki ovat vahvuusalueitani.

Liedpianistina olen konsertoinut useiden laulajien kanssa. Rakkaudesta liediin kertoo sekin, että merkittävin sävellykseni on ”Neljä Laulua Tommy Tabermannin Runoihin”, jonka kantaesitin maisterikonsertissani maaliskuussa 2022.

Soolo- ja liedpianismin lisäksi nautin erityisen paljon improvisoimisesta ja vapaasta säestyksestä. Toteutankin mielelläni taiteellisia ja persoonallisia säestyksiä esimerkiksi häissä ja muissa perhejuhlissa.

Urkurina nautin sekä ohjelmistosoitosta että improvisoinnista. Toteutan mielelläni hääparin toiveet heidän lempimusiikeistaan. Pyrin käyttämään urkuja hyvin monipuolisesti ja ohjelmistostani löytyy teoksia barokista nykypäivään.

Intohimona säveltäminen

”Haluaisitko tehdä sovituksen tähän meidän levyyn?” Tämän kysymyksen olen saanut kuulla jo useasti ja se on saanut minut osaltaan innostumaan sovittamisesta ja säveltämisestä. Aloitin säveltämisen itsenäisesti tekemällä ensin sovituksia itselle rakkaisiin lauluihin. Huomasin pian, että tekeminen vei mukanaan ja halusin oppia ja osata koko ajan enemmän. Sibelius-Akatemian opintojen aikana sain parasta ohjausta sovittamiseen ja säveltämiseen ensin musiikinteorian tunneilla ja myöhemmin yksityisillä sävellystunneilla. Intohimoni on toteuttaa ainutlaatuisia sovituksia ihmisille tärkeistä lauluista ja teoksista esimerkiksi häihin ja hautajaisiin. Sävellän myös täysin uusia teoksia harraste- ja pedagogiseen käyttöön musiikin harrastajille, pedagogeille ja ammattilaisille.

Pedagoginen rakkaus

Tein Sibelius-Akatemiassa opettajan pedagogiset opinnot (60 op), joten olen pätevä pedagogi. Pätevöidyin ensisijaisesti pianonsoitonopettajaksi, mutta opiskelin myös sävellyspedagogiikkaa Minna Leinosen johdolla. Opetan siis sekä pianonsoittoa että säveltämistä. Opettajana minulle on tärkeintä, että voin kohdata oppilaan omana yksilönään ja auttaa häntä löytämään juuri oman henkilökohtaisen suhteensa musiikkiin. Opetan mielelläni kaiken tasoisia oppilaita vasta-alkajista pitkälle edenneisiin. Kokemukseni musiikkiopistotyöstä on antanut arvokasta kokemusta pedagogina toimimisessa.

Tukijani

Toimintaani ovat tukeneet Sibelius-Akatemian tukisäätiö ja Martin Wegeliuksen muisto -säätiö. Soitin semifinalistina Tampereen Pianokilpailussa syyskuussa 2021 ja sain palkinnon parhaasta tilausteoksen esityksestä. Keväällä 2022 osallistuin New Yorkissa järjestettävään Glory Piano Competition Onlineen (1st edition), johon osallistuttiin videonauhojen perusteella. Sain kilpailusta erinomaista palautetta ja toisen sijan kategoriassa VIII. Haluan syvästi kiittää kaikkia toimintaani tukeneita ja tunnustusta antaneita tahoja. Ilman teitä moni juttu olisi jäänyt tekemättä. Kiitos!

Erityiskiitos kuuluu  Artulle (markkinointiseek.fi) ja Paulalle (paulavanamo.com) kotisivujeni upeasta visuaalisesta ilmeestä!

Tervetuloa tutustumaan minuun ja palveluihini! Ota seurantaan tilini instagramissa ja facebookissa, niin pysyt ajan tasalla kuulumisistani, konserteistani ja kampanjoistani. Nähdään!

 

Aaron